TOP GUIDELINES OF YUMURTLAMA BOZUKLUğU OLANLAR HAMILE KALABILIR MI

Top Guidelines Of yumurtlama bozukluğu olanlar hamile kalabilir mi

Top Guidelines Of yumurtlama bozukluğu olanlar hamile kalabilir mi

Blog Article

Kromozom kusurları: Mozaik Turner sendromu ve fragile X sendromu gibi bazı genetik bozukluklar, erken yumurtalık yetmezliğine neden olabilmektedir.

Bazı durumlarda kadınlarda yumurtlama hiç olmayabilir ya da yumurta çatlayacak kadar gelişmeyebilir. Genellikle polikistik more than sendromu bulunan kadınlarda yumurtanın çatlamaması durumuna sık rastlanır. Yumurtanın yeteri kadar gelişmediği durumlarda alanında uzman doktorlar tarafından yumurta uyarıcı ilaçlarla yumurtanın belirli bir olgunluğa ulaşması sağlanabilir.

Yumurtlama bozukluğu zemininde gelişen bu durumda yumurtalıklardan fazla miktarlarda erkeklik hormonu salgısı olur ve adet düzensizliğine ek olarak sıklıkla tüylenme belirtileri ortaya çıkar.

Yumurtlama bozukluğunda kısırlık dışında ortaya çıkabilen diğer belirtiler ise şu şekildedir:

Örneğin, doğum kontrol hapları veya intrauterin cihazlar gibi hormonal yöntemler, rahim iç tabakasının incelmesine ve bu nedenle adetin bitmesine rağmen kanamanın devam etmesine neden olabilir.

Yumurtlama döneminde ilişki sıklığını arttırın. Düzenli sıklıkta ilişki olmayan eşlerde, eşi il dışında olan ya da ayda one-two kez find out more bir araya gelen eşler için belirlenen yumurtlama aralığında gün aşırı ilişki olması gebelik şansını arttırır.

Bundan dolayı hormon bozukluğu olanlar için yaşam tarzı değişikliği kesinlikle tavsiye edilmektedir. Özellikle;

Tıbbi tavsiye ve uygun tedavi almak, düzenli yumurtlamanın geri kazanılmasına gardenımcı olabilir ve başarılı bir hamilelik elde etme şansını artırabilir.

Kadınların muzdarip olduğu birçAlright farklı türde yumurtlama bozukluğu vardır. Yumurtlama bozukluklarının bazı türleri şunlardır:

Eğer bu rahatsızlığa bağlı olarak meydana gelen başka bir hastalık varsa hekim tarafından farklı bir tedavi yöntemi uygulanabilir.

Erken yumurtalık yetmezliği, yumurtalıkların 40 yaşından önce işlevini durdurması ile meydana gelmektedir. Bu durum meydana geldiği zaman yumurtalıklarınız standard miktarda östrojen üretemez ya da düzenli olarak yumurta salamaz. Sonuç olarak ise kısırlık oluşabilir.

Kadının doğal yollarla gebe kalamadığı durumlarda yumurtlama olmadığından şüphe edilebilir. Bu gibi bir durumda yumurtlamanın olup olmadığı eczanelerde satılan ovulasyon testleriyle ya da bir sağlık kuruluşunda doktorun yapacağı testle anlaşılabilir.

Vajina sarkması, vajinanın etrafındaki kas, bağ dokular, pelvik organları ve dokuları yerinde tutan sinir, see it here kas dokularının zayıflamasıyla kopar ve vajenden dışarı sarkmalar meydana gelir.

Mantar enfeksiyonlarında genellikle beyaz, peynirimsi ve yoğun olur. Bu tür belirtiler yaşandığında vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.

Report this page